Fira grapefrukten!

Tips & Råd / askorbinsyra, bad, grapefrukt, hudkräm / Permalink / 0
Idag den 25 februari är det grapefruktens dag och då passar vi på att frossa lite extra i denna superfrukt. Man kan till exempel bada med den... Jo, det är sant! Askorbinsyrorna i frukten har en exfolierande effekt och gör huden len och fräsch. Köp några grapefrukter, pressa till juice och häll ett glas i badvattnet.
 
 
Text och bild: Michael Krantz www.krantz.biz
 
Du missar väl inte Lödder på facebook

Citrontvål - Gör det själv

Allmänt / Gör det själv / Permalink / 1


Lödder bjuder på ytterligare en hemmaspaprodukt, signerat Michael Krantz, detta kreatör som likt pojken med guldbyxorna serverar oss goda hemmaspaprodukter i en prydlig rad, och vi tackar och tar emot.

 Foto: Michael Krantz 

 

En riktig tvål

Visst känns det lite extra lyxigt att hålla i en tvål?.. Nästan alla har ju flytande tvål i sina badrum nu för tiden. Känslan av en liten härligt löddrande tvål i handen är fantastisk. Gör gärna små fina tvålar, så kan man plocka fram en ny fräsch liten tvål när man får gäster.

 

Hemgjord tvål

500 g tvålmassa (jag använde glycerintvål med sheasmör)

2 st citroner, ekologiska

ev någon droppe färg

 

Så här gör du

Smält tvålmassan i en skål över vattenbad. Blanda ner rivet citronskal och eventuellt lite av saften. Häll upp tvålmassan i silikonformar, du kan använda istärningsformar eller bakformar för muffins och kakor. Låt stelna det tar två timmar, sen är det bara packa in tvålarna i cellofan eller fint papper.

 

Vill du veta mer om Michael Krantz, kolla här

Alla hjärtans spatips, skrubba i nöd o lust

Allmänt / Scrub, citron, citronskrubb, ekologisk, michael krantz, utrekram / Permalink / 0
Återigen har Lödders bästa kompis fotografen, redaktören och matkreatören Michael Krantz varit i farten och skapat några underbara spaprodukter, idag är det Citrusskrubb som du lätt fixar till hemma.
 
Bild: MIchael Krantz www.krantz.biz
 
Slappa, njut och kramas, så här gör du:
 

Sweet (?!) Valentine

Skrubba skrubba bort din tråkiga vinterhud med ekologisk citronskrubb. Ta lite i handen och skrubba fötter, händer eller hela kroppen, det är grymt skönt.

 

Ekologisk Citronskrubb

1 dl ekologisk kokosolja (t.ex. Urtekram)

5 dl ekologiskt strösocker

4 tsk citronskal, ekologiska

ev någon droppe färg

 

Så här gör du

Smält kokosoljan i en skål över vattenbad (30 sekunder i mikron kan funka men passa så det inte blir för varmt). Blanda ner rivet citronskal och eventuellt lite av saften. Häll i en bunke och tillsätt sockret först hälften och sedan lite i taget. Häll upp i fina burkar.

 
Har du missat Michael Krantz tidigare här på Lödder så kommer dom här
 
 
 
 
 
Du missar väl inte Michael alla fantastiska bilder och recept på www.krantz.biz
Till top