Vänstra vegetariskt

Mat & Dryck / Permalink / 2
Är du köttätare eller blandkostare som man brukar säga när man äter både kätt, fisk och grönt. Om du är beredd att testa att köra en dag i veckan vegetariskt så gör du både kroppen och miljön en stor tjänst.
 
 
 
Här är några fördelar med att äta vegetariskt enligt sajten vegetariskmat.se
 
  • Vi blir piggare
  • Hyn blir klarare
  • Mindre besvär med trög mage
  • Vi slipper viktproblem
Om inte annat kan man miska på sin köttkonsumtion på grund av miljön. Köttindustrin är den absolut största boven i matens klimatpåverkan, den står nämligen för 18 % av alla växthusgaser som släpps ut i världen.
 
Allt i livet behöver ju inte vara svart eller vitt utan man kan ju fundera på om man inte kan göra små förändringar som exempelvis att äta vegetariskt en dag i veckan eller ändra sina vanor när möjligheten finns till vegetariska alternativ och kanske då också tänka ekologiskt om det är så att man vill göra sitt för en bättre miljö.
 
Framöver kommer vi här på Lödder att ge tips om hur du går tillväga för att börja vänstra med det vegetariska om  du har svårt att hitta motivationen.

Vitaminboosta med smoothie

Mat & Dryck / Permalink / 3
Varför inte ge höstförkylningen en smäll på käften genom att vitaminboosta dig med en riktigt god Smoothie, variationerna är hur många som helst och det verkar inne finnas några regler alls om vad som får ingå eller inte!
 
 
 
 
En lödderfavorit är hallon, blåbär och banan:
 
2 dl vaniljyoghurt
1 banan 
1 dl hallon
1/2 dl blåbär
 
Blanda allt och mixa allt med en stavmixer, använd gärna frysta bär så blir den kall och god.
 
Vill du få tips på massor goda och nyttiga Smoothies så missa inte att kolla på Smoothie-recept.se
 
 
 
 

Trestegsraket för ansiktet - En sparitual

Tips & Råd / aloe vera / Permalink / 0
Här kommer ett Löddertips på en bra hemmasparitual för ansiktet. Och idag har vi siktat in oss på SASCO Aloe Veraprodukter, givetvis kan du själv välja något annat om du vill det.
 
 
 
 
1. Starta med Sasco Aloe Vera Cleansing Milk för att rensa bort orenheter i huden. Aktiva ingredienser här är Aloe Vera och E-vitamin. Massera lätt in krämen i hela ansiktet men du undviker givetvis ögon och mun. Sedan sköljer du noga med ljummet vatten och "duttar" dig torr med en handduk.
 
2. Nu går vi över till Sasco Aloe Vera Skin Tonic. Här är det Aloe Vera, vitaminer och trollhassel som gör underverk för din hud. Du applicerar tonicen på en bomullstuss och gnuggar dig ren, extra noga är panna och näsa.
 
3. Sist men inte minst så gör vi en ansiktmask med Sasco Aloe Vera Jelly, lägg på ett lager med jellyn över hela ansiket, givetvis inte ögon och mun här heller. Låt sitta på ca 10 min eller till det har torkat och känns stelt.
Nu är det dags för en sista avsköljning med ljummet vatten.
 
Titta dig i spegeln och njut av dagen!
 
 
 
 
Till top