Kroppsbehandlingar - Bindvävsmassage

Allmänt, Kroppsbehandling / bindväv, bindvävsmassage, fibromyalgi, idrottsskador, inflammationer, kroppsbehandling, massage / Permalink / 0


LÖDDER forsätter sin lilla skola om kroppsbehandlingar som du kanske inte vet så mycket om och idag handlar det om bindvävsmassage.

 

 

Bindvävsmassage är en rehabiliterande massagemetod som används vid många olika tillstånd/sjukdomar.

 

Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster. Bindvävsmassage kan användas som:

 • Idrottsmassage
 • Cirkulationsmassage
 • Nervmassage
 • Ledmassage

 

Vid idrottsskador och efter operationer bildas ärrvävnad. Ärrvävnaden ger ofta upphov till smärta, cirkulationsnedsättning och rörelsehinder. Detta kan upplevas som att "kostymen är för trång". Det spänner och "drar" i vävnaden när man rör sig.

 

Även långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärtillstånd samt cirkulationsrubbningar skapar förändringar i bindväven. Vid dessa och andra liknande symptom är bindvävsmassage en beprövad metod som påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett kraftfullt sätt.

 

Exempel på tillstånd som man framgångsrikt behandlar med bindvävsmassage är:

 • Senfästesinflammationer
 • Ledproblem
 • Fibromyalgi
 • Idrottsskador
 • Ärrbildningar efter operationer eller skador/brännskador
 • Kramptillstånd
 • Cirkulationsproblem

 Källa:  Axelsons Gymnatiska Institut, där också utbildning till Bindvävsmassör finns

 

Vill du testa på en behandling med bindvävsmassge kan du hitta en massör i din närhet på Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds hemsida

 

Kroppsbehandlingar - Koppning

Allmänt, Kroppsbehandling / bindväv, egenvård, glaskoppar, gummikoppor, kopping, koppning, kroppsbehandling / Permalink / 0
LÖDDER vill gärna ta på sig ansvaret att ge lite kuskap om kroppsbehandlingar som kanske inte så många vet vad det är och som dessutom ofta har konstiga namn, idag börjar vi med Koppning.
 
 
 
 
Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven
 
Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Behandling med koppor är även effektivt mot celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.
 
 
När namn utför koppning så använder man vanligtvis gummi eller glaskoppar som med vakum sätts fast på huden och sedan förs över muskulaturen, inom vissa kulturer så jobbar så sätter man bara fast kopparna på huden och låter vakumet sköta själva jobbet.
 
Källa: Axelsons Gymnastiska Institut där också utbildning finns
 
Nästa gång tar vi upp Bindvävsmassage

Gör det själv - Ansiktsmask

Allmänt, Gör det själv, Tips & Råd / Hudvård, ansiktsmask, ansiktsvård, banan, havregryn / Permalink / 0
Då var det dags för ett "Gör det själv" tips igen.
 
 
http://www.freedigitalphotos.net
 
Denna gång är det en enkel ansiktmask som verkar uttorkande på fet hy, testa gärna för att se vad du får för resultat detta är vad du behöver
 
1 mosad mogen banan
2 msk havregryn
 
Blanda samman banan och havregryn och applicera i ansiket, låt sitta på i 20 min och tvätta sedan av med ljummet vatten.
 
Banan är uttorkande och havregryn löser upp orenheter sägs det.
 
Varsågod att prova så får vi se vad du tycker
 
 
Till top