Stekta gröna tomater, skall man inte äta

Mat & Dryck / giftigt, solanin, stekta gröna tomater, tomater / Permalink / 1
Kanske är det filmen man tänker på när man hör Stekta gröna tomater, filmen från 1991 handlar om några unga kvinnors uppväxt i den amerikanska södern, har du inte sett den är det nästan ett måste.
 
 
 
Men nu var det inte tänkt att detta skulle handla om filmen utan maträtten med samma namn.
 
Om du har odlat tomater någon gång så inser man att när solen tryter så är hela tomatplantan full med gröna tomater. Om man nu är av åsikten att inget skall kastas så långt det är möjligt så är ju detta ett idealiskt sätt att göra något gott av.
 
Sagt och gjort, plantan med cocktailtomater tömdes på vad som var kvar. Me stor entusiasm tillreddes dessa genom stekning med några vitlöksklyftor, såg otroligt smarrigt ut.
 
 
Den smarriga maträtten man tydligen inte skall äta
 
Tänkte att en kontroll på internet ändå kunde vara på sin plats så man inte trycker i sig nåt som inte är nyttigt.
 
Efter en snabb googlesökning inser man att man skall inte äta gröna tomater, inte ens om dom är tillredda på grund av den höga halten av solanin vilket kan ge både, mageont, kramper och diarré.
 
Okej, allt är inte guld som glimmar så nu får man njuta av dom fina bilderna istället, inte illa det!
 
Slutsatsen får blir, har du gröna tomater så hitta på nåt annat med dom än att äta dom, eller har du andra erfarenheter?
#1 - - Fotonich:

Just nu pågår en giveaway i min blogg där du kan vinna en klocka. Titta in för att vara med och tävla. Lycka till!

Till top