oops, she did it again

Produkter / Hudvård, Rakning, dermanord, jojoba oil, jojobaolja, maria åkerberg, torra fötter / Permalink / 0
För oss på Lödder blev det tredje succén när vi testade Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba oil, efter en sommar med mycket sol och bad är huden på sina ställen lite utsätt och "sliten", inget problem för denna lilla flaska med universalolja.
 
 
 
 
 
 
 
Påminner lite om när mormor plockade fram sin lilla flaska med symaskinsolja så fort det var något som behövde smörjas. Inga konstigheter är det heller utan 100% ren jojobaolja utan konserveringsmedel.
 
En extra guldtjärna får Maria Åkerberg för att kunna erbjuda en olja som funkar perfekt efter rakning vilket annars kan vara svårt att hitta då huden känns väldigt känslig och utsatt. Efter att under nåt halvårs tid testat denna olja vid i princip alla tillfällen där det behövts lite extra smörja såson naglar och nagelband, torr hud efter soling, snustorra fötter, ja listan kan göras hur lång som helst. 
 
Och priset då. Inget som man ens behöver prata om, barnsliga 130 kr för 30 ml och då kan vi knappt se att det har gått åt något alls, ingen tvekan om att denna kommer att räcka mycket länge.
 
Om du inte redan har införskaffat denna lilla butelj är vår rekommendation, KÖP!!
 
Missat när Lödder testat Maria Åkerberg innan så hittar du det här Åkerberg fixar fötterna och Scrubba, Sbrubba bort
 
Och så missar du väl förstås inte Lödder på facebook
 
 

Sommarrullar passar året runt

Mat & Dryck / kyckling, rispapper, räkor, sommarrullar, spamat, summer rulls, tofu, vietnamesisk mat / Permalink / 1
Summer rolls eller sommarrullar som det heter på svenska är en vietnamesisk variant av vårrullar.
 
Sunt, nyttigt, fräscht och otroligt gott dessutom är det bara din egen fantasi som sätter gränser för vad dom kan innehålla något som passar bra är kyckling, räkor, tofu eller halloumi.
 
Dessutom är dom ganska lätta att göra, när du får till snitsen så tar det inte lång tid och dom är klara att äta direkt.
 
 
Detta behöver du:
 
Köp en bunt med rispapper av stor rund modell.
 
Skär och strimla dina favoritgrönsaker, saker som passar bra är:
 
Isbergsallad
Kokta kalla glasnudlar
Morötter
Vårlök
 
Välj och vraka vad du vill ha för innehåll, här kommer några förslag:
 
Kyckling
Räkor
Kräftor
Crabfish
Tofu 
Halloumi
 
Krydda gärna med hackad:
 
Vitlök
Chili
Ingefära
Sesamfrön
 
Så här gör du:
 

Lägg ett rispapper i blöt i ca 20 sekunder, plocka upp och låt rinna av snabbt. Lägg på ett plant underlag.
 
Fyll med med dina strimlade grönsaker och fyllningen och krydda efter smak. Lägg i en rad mitt på rispappret.
 
Rulla ihop hela hela packetet till en rulle.
 
Eftersom den fortfarande är lite blöt så klibbar det ihop lite så den inte åker isär.
 
Lätt som en plätt nu var det klart, hela fyllningen och rullandet bör gå på max en minut så att inte pappret hinner blir för hårt. Första gången kan det vara lite svårt att få det till snygga rullar men man lär sig fort så det är bafa att öva. Kul är det också.
 
Blanda ihop en god dipsås förslagsvis på, soya, vinäger, lite sesamolja och kryddor.
 
Nu är det bara att dippa och äta.
 
 
 
 
Fler tips på mat på Lödder hittar du här: Mat & Dryck på Lödder
 
 
 
 
 
 
 

Stekta gröna tomater, skall man inte äta

Mat & Dryck / giftigt, solanin, stekta gröna tomater, tomater / Permalink / 1
Kanske är det filmen man tänker på när man hör Stekta gröna tomater, filmen från 1991 handlar om några unga kvinnors uppväxt i den amerikanska södern, har du inte sett den är det nästan ett måste.
 
 
 
Men nu var det inte tänkt att detta skulle handla om filmen utan maträtten med samma namn.
 
Om du har odlat tomater någon gång så inser man att när solen tryter så är hela tomatplantan full med gröna tomater. Om man nu är av åsikten att inget skall kastas så långt det är möjligt så är ju detta ett idealiskt sätt att göra något gott av.
 
Sagt och gjort, plantan med cocktailtomater tömdes på vad som var kvar. Me stor entusiasm tillreddes dessa genom stekning med några vitlöksklyftor, såg otroligt smarrigt ut.
 
 
Den smarriga maträtten man tydligen inte skall äta
 
Tänkte att en kontroll på internet ändå kunde vara på sin plats så man inte trycker i sig nåt som inte är nyttigt.
 
Efter en snabb googlesökning inser man att man skall inte äta gröna tomater, inte ens om dom är tillredda på grund av den höga halten av solanin vilket kan ge både, mageont, kramper och diarré.
 
Okej, allt är inte guld som glimmar så nu får man njuta av dom fina bilderna istället, inte illa det!
 
Slutsatsen får blir, har du gröna tomater så hitta på nåt annat med dom än att äta dom, eller har du andra erfarenheter?
Till top