Miljövänligt adventsmys

Produkter / Permalink / 1
Visste du att vi svenskar förbrukar mer än 300 miljoner värmeljus per år. Det känns som att vi har behov av att lysa upp vårt mörka land lite.
 
 
Tyvärr tillverkas många av dessa ljus av mindre miljövänliga material oftast parrafin eller palmolja.
 
Men ge inte upp det finns en lösning, om du läser på förpackningen så kan du hitta. Är ljusen av palmolja så bör du titta efter märkningen RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil, ett certifieringsverktyg för palmoljeproduktion) på förpackningen. Det är en garanti för att palmoljan inte kommer från jätteplantager vars produktion ger stora ekologiska och sociala problem. Men bäst är att välja ljus av äkta stearin, bivax eller soja.
 
Om alla svenska konsumenter skulle gå över till Svanenmärkta ljus av 100% stearin så skulle det minska våra koldioxidutsläpp lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från vägarna.
 
 
Detta och mer nyttig information hittar du på sajten http://www.ecobride.se
 
Har du tips på miljövänliga ljus för spamyset?

Känner du dig lycklig? Då kan du sluta läsa

Allmänt / Permalink / 0
Vill du få goda råd för att känna dig lycklig i livet här har sajten nyttigt.eu listat 10 saker som gör dig lyckligare och dessutom får du god karma på köpet. och vi kan väl inte annat än att hålla med.
 
 
 
  1. Glada och harmoniska människor är hjälpsamma och vänliga mot andra vilket frigör lyckoämnet serotonin i hjärnan. Det hjälper dock inte att vara falskt hjälpsam i syfte att framstå som bättre än andra. Nyckeln till lycka är att vara snäll även när ingen ser på…
  2. Undvik sociala jämförelser av typen ”han eller hon har mer, är snyggare, gör mer, kan mer, etc.”. Lyckliga personer jämför sig inte värst mycket med andra.
  3. Lyckligt folk kan konsten att visa uppskattning. Få saker är viktigare, har lyckoforskningen kommit fram till, än förmågan att känna och visa uppskattning. Poängen är att man ska stanna upp, tänka till och reflektera över det vi redan har i livet som ger oss ett värde. Motsatsen är den ständiga konsumtionshetsen och inställningen att allt är ”grönare på andra sidan”.
  4. Undersökningar visat att vi människor är som allra mest lyckliga när vi befinner oss i tillståndet ”flow”, det vill säga när vi är helt uppslukade av det vi gör. Det gäller dock att hitta just den aktivitet som får dig att glömma tid och rum och bara vara i nuet.
  5. Att vara optimistisk må låta som en klyscha, men betänk att många klyschor är eviga sanningar. Glaset är verkligen halvfullt, inte halvtomt.
  6. Umgås mer med andra. Våra sociala relationer är A och O när det gäller konsten att uppnå sann lycka.
  7. Ta hand om dig själv och din kropp. Om ditt fysiska tempel står på ostadiga pelare riskerar även din mentala hälsa att kollapsa. Kom i form.
  8. Lär dig att utveckla coping-strategier för när saker och ting går åt skogen. Försök att leva efter dessa två enkla deviser: 1. Man ska inte oroa sig för småsaker. 2. Allt är småsaker.
  9. Var noggrann med att verkligen stanna till och lukta på blommorna, njut av livet och dess glädjeämnen när de väl dyker upp.
  10. Lär dig konsten att förlåta, såväl dig själv som andra. Hat är den mest negativa formen av energi och en mycket effektiv motkraft till lycka.
Detta kanske blir bra att använda för kommande nyårslöften.
 
Kanske har du fler tips, kommentera gärna!
 

Nyttigare julgodis

Allmänt / Permalink / 0
Nu närmar sig julen med stormsteg och julgodis och Alladinaskar tonar upp sig som ett mörkt moln.
 
 
Har du tips på en sundare varianter av julgodis får du gärna tipsa oss så vi kan skriva om det
 
Lägg som kommentar eller mail på info@lodder.se
Till top