Gör som i Landskrona, cykla mer

Träning / Cykla, anders drougge, cykel, cykelfrämjandet, rapport / Permalink / 1
I Landskrona och Umeå cyklas det mest i Sverige enligt en ny undersökning. Inte långt efter kommer Växjö, Halmstad och Kalmar.
 
 
 
 

– Många vill cykla om infrastrukturen är bra. Kort sagt: Bra cykelvägar och säkra förhållanden uppmuntrar folk att cykla, säger Cykelfrämjandets ordförande Anders Drougge.

I snitt är en cykelresa förhållandesvis kort, ungefär fyra kilometer. Och 9 procent av svenskarna säger att de främst använder cykeln när de ska ta sig till exempelvis skolan eller arbetet.

Men det är stora regionala skillnader. I bland annat Landskrona, Umeå och Växjö cyklas det flitigt, medan Borås och Örnsköldsvik hamnar i botten på cykellistan.

– I Sverige har vi en svaghet med att sätta ut grindar och betonggrisar på gatorna. Ska man cykla och ha barnen med sig är det jobbigt att tråckla sig igenom hinder, säger Anders Drougge. Allt enligt Rapport

 

Fler Lödderinlägg som handlar om träning hittar du här

 Hur ofta cyklar du?

#1 - - Lena:

Cykla är riktigt inne nu...iallafall i U-a....man ser väldigt mycket cyklar och folk iklädda cykelbyxor o hjälm längs vägarna. Att bosätta sig en liten bit utanför stan och cykla in till jobbet verkar vara en trend...tar hand om både miljön och den egna hälsan Kanon! /Lena
Svar: Underbart när nyttigt blir trendigt, mer sånt!
LÖDDER

Till top