Sista minuten julklapp!! Del 3

Allmänt / Permalink / 0
Ödmjukast ber Lödder att tillsammans med den fantastiska fotografen, redaktören och matkreatören Michael Krantz, presentera några riktigt trevliga julklappar som du kan göra själv, allt för hemmaspat. Idag kommer det sista tipset innan vi skall låta dig fira jul i lugn och ro.
 
 Foto: Michael Krantz
 

Perfekta julklappen till den som har allt, vem blir inte överlycklig av hemgjorda presenter. Det här rör du ihop på tre minuter, fyll små snygga burkar och sätt på en liten etikett.


Epsomsalt (bittersalt) hittar du i hälsokostbutiken och är grunden i ett badsalt. Det har en avslapp- nande, smärtstillande och mjukgörande effekt. Till skillnad från vanligt salt så torkar inte epsomsal- tet ut din hy. Natriumbikarbonat tillsätter man för en rengörande och irritationshämmande effekt.

 

Eteriska oljor finns hur många som helst i hälsokostaffären, det är bara välja efter tycke och vilken effekt du vill uppnå. Apelsin, citrus, gran, tall, pepparmynta och eukalyptus är exempel på uppig- gande oljor. Sen finns det avslappnande i form av rosenträ, lavendel, ringblomma.

Uppiggande badsalt

3 dl epsomsalt (bittersalt)
1,5 dl havssalt
1,5 dl natriumbikarbonat
7 droppar pepparmyntsolja
0,5 msk kallpressad sesamolja

torkade blommor

Rör ihop epsomsalt, havssalt och natriumbikarbonat, droppa ner pepparmyntsolja och sesamolja. Blanda ner lite torkade blommor och fyll upp i burkar. Kan användas direkt men bättre om det får stå någon dag. Till ett bad behövs ca 1 dl salt, för fotbad 0,5 dl. 

 

 

Missa inte en närmare presentaion av Michael Krantz på hans hemsida krantz.biz

Detta var det sista av våra tre tips, här hittar du tidigare tips om hur man gör badbomber och pussvalla, cerat.

 

Till top