Choklad är livet, så njut!

Allmänt, Mat & Dryck / choklad, mörk choklad, njutning / Permalink / 0
 
 
 
Många är vi som älskar choklad, inte så konstigt det är ju otroligt gott. Men någonstans i ryggmärgen så känns det ändå inpräntat att man skall vara försiktig med choklad för det är onyttigt men hur är det egentligen?
 
 
 
Så här säger experterna:
 
Peter M Nilsson är professor i klinisk kardiovaskulär forskning vid Lunds universitet och har skrivit en rad artiklar om den mörka chokladens eventuella hälsoeffekter. Han tycker att de många studier som visat samband mellan ett högt intag av mörk choklad och minskad risk att drabbas av stroke och olika hjärtsjukdomar är spännande och verkar lovande, men han saknar tillförlitliga studier enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad den 18 maj 2013.
 
Choklad ska ha en hög kakaohalt, gärna över 65 procent. Ju mer kakao, desto mer välgörande ämnen. Se upp för ljusare sorter med tillsatt socker och fett. Undvik också syntetiskt vanilj. Eller så äter du det du vill och mår bra av det.
 
 
 
 
På den fina Salongen Main i Göteborg får man inte bara klippning, färgning och underbar hårbottensmassage utan också goda praliner att njuta av under klippningen. Dubbel njutning! 
Besök gärna deras hemsida www.mainhair.se
 
 
Till top