Pollenhelvetet

Gör det själv, Produkter, Tips & Råd / allergi, allergi botemedel, allergitabletter, clarityn, huskurer, husmorstips, pollenallergi / Permalink / 1
Underbart att våren har hittat hit, man kan ju inget annat än jubla men för vissa så fastnar tyvärr skrattet i halsen. För människor med pollenallergi kan det vara tufft att ta sig igenom våren hur underbar den än är.
 
Snuva, nästäppa och svårt att andas, listan kan göras mycket längre och ser olika ut för olika människor. Dom som inte lider av detta kan ha svårt att förstå hur tufft det kan vara, många drabbas av extrem trötthet under allergiperioden.
 
 
 
Piller och mediciner finns i alla former men finns det några andra metoder?
 
Lödder radar upp ett gäng huskurer som samtliga får ses som helt ovetenskapliga tills motsatsen har bevisats men många är nog beredda att testa vad som helst för att slippa detta.
 
Bivax:
Tugga regelbundet på en bit bivax i god tid innan pollensäsongen bryter ut, sägs hjälpa då det finns pollen i detta och det blir som ett slags motgift.
 
Honung:
Ät regelbundet honung, helst från bin i närområdet där du bor. Även här finns tanken att det skall verka som ett motgift.
 
Nässköljning:
Använd näskanna, för att skölja näsan ren. Mer info kolla in Hälsa
 
 
 
Nässlor:
Nässlan är en supernyttig och multianvändbar växt. Att dricka varmt nässelte eller äta nässeltabletter lindrar besvären och har också en förebyggande effekt mot allergi. Nässelpulver finns att köpa i hälsokostbutiker och det är ett perfekt sätt att blanda i till exempel smoothies. Nässlor sägs även ha en positiv effekt på hud och hår.
 
Björksav:
Björkens sav sägs fungera som ett motgift och kan tas som en shot varje morgon, framförallt för personer med allergi mot björk.
 
MSM:
MSM är organsikt svavel sägs vara ett medel som hjälper dig mot mycket, bland annat vid allegi. Mer om MSM kommer inom kort på Lödder
 
Källor:
 
 
 
 
Har du fler tips? Tipsa gärna
#1 - - Tommy:

Msm. tar jag. Eller tog. Jag har kommit av mig, jag var svinaktig ett tag och tog varje morgon. Får börja med det igen!

Svar: Kul att höra Tommy. Är fortfarande i försöksstadet men kommer en liten utvärdering om det snart. Va rädd om dig
LÖDDER

Till top