Massage hemma, inte så svårt som det låter!

Allmänt, Tips & Råd / Rapsolja, hemmamassage, hemmaspa, husbehovsmassage, massage, massageolja, massör, stol / Permalink / 1
Hans Erngard är LÖDDERs expert inom massage, här kommer han att svara på frågor som handlar om massage och samtidigt ge goda råd och tips som kan vara värdefulla för dig som vill massera hemma. 
Låt oss börja med en presentation:
 
Hans Erngard har arbetat som massageterapuet i 14 år, även utbildad bindvävsmassör coh har startat och drivit Vasapraktiken och Erngards, två massagepraktiker i centrala Göteborg, webshopen Blinger.se, jobbat som kock hovmästare och butler.
 
 
 
Det här med att massera hemma känns lite komplicerat, svårt att veta hur man skall göra, har du några tips?
 

-Ja, absolut, det finns några enkla tips som kommer att göra det hela mycket lättare, sen måste man kanske våga sänka ribban lite och tänka att det inte behöver kännas som hos massören, det är ju lite andra förutsättningar som gäller.
 
Måste man ha en massagebänk hemma?
 

-Nej, verkligen inte men om man tycker om att massera hemma coh gör det mycket så kan du vara en god investering och köpa en begagnad på nätet. 
Ett tips är att inte använda sängen, det blir ofta väldigt jobbigt för den som skall massera, själv tröttnar jag på ett par minuter mot att kunna massera i flera timmar med rätt förutsättningar. Kökbordet har många testat också men det är inte heller speciellt bekävmt, hårt!
 
-Välj en stol istället, bästa är att den som blir masserad sätter sig gränsle över stolen och lutar sig över ryggstödet så kan massören stå stadigt bakom, testa fram lite vad som känns bäst.
 
 
Hur vet man hur man skall göra?
 

Till en början behöver man faktiskt inte veta så mycket, man kan göra lätta smekningar över rygg, armar och nacke, det viktiga är att man inte glömmer att kolla av om det känns bra för den som får massagen, och glöm absolut inte oljan, den är a och o för att få en bra kontakt mellan händer och hud. Längre fram kommer jag att ge LÖDDERs läsare lite mer konkreta tips om hur man går till väga men börja lugnt och behagligt och träna på hur hårt tryck du kan ha, ofta kan du ta i lite mer än du tror om det är så att den masserade tycker att det känns bra.
 
Du säger att det är viktigt med olja, vad skall man välja?
 

-Det är ju givetvis väldigt personligt, men absolut skall du välja en vegetabilisk olja, jag gillar när det är raps som basolja men det finns mycket annat också som är trevligt men det är väldigt olika. Maria Åkerberg/Dermanord och Sasco har oljor som jag tycker mycket om, köp gärna hem lite olika så du får testa dig fram vad du själv gillar.
 
Okej, tack för dina enkla tips så ser vi fram emot mer framöver!
 

-Tack själv, det var bara början. Hörs framöver
#1 - - Ulla:

Hej!
Jag önskar få tips på bra massage för nacken.
Efter träning brukar jag alltid bli så spänd och det skulle vara skönt och få lite massage hemma!
Mvh
Ulla

Svar: Tack Ullla, det var en mycket bra idé, då sätter vi upp det på önskelistan.//LÖDDER
LÖDDER

Till top