Champagne, mer än bara dryck!

Allmänt, Mat & Dryck, Tips & Råd / Frankrike, Hudvård, champagne, dryck, michelle phan / Permalink / 0
Dagen till ära återpublicerar vi inlägget om Champagne och önskar alla ett gott nytt år
 
Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Det är vanligt att ordet champagne används för att beskriva mousserande vin även från andra delar av världen, men det är endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt "méthode champenoise" som får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Detta är vad Champagne är enligt Wikipedia
 
Den gamla franska munken Pierre Perignon eller känd för att man uppkallade champagnesorten Dom Perignon efter honom skall ha sagt "Att dricka champagne är som att dricka stjärnor" om detta är sant eller något som konsturerats i efterhand är ju svårt att avgöra.
 
 
Champagne ses ju också av många som en dryck man dricker vid speciella tillfällen och symboliserar lite extra lyx. Ja, vad kan du passa bättre att dricka när man gör sitt eget hemmaspa för att få lite guldkant på tillvaron?
 
Givetvis kan man välja något annat om man vill ha ett alternativ utan alkohol, det man kanske skall tänka på är att om man utför behandlingar såson massage eller bastu som höjer kroppspulsen skall man vara lite försiktig med alkohol i samband med det men varför inte avnjuta ett glas eller två med god dryck efter när man är avslappnad och välmående. LÖDDERs favoriter är champagne från byn Pierry, många champagner därifrån har en tydlig smak av kalk eller krita. Värt att testa är bland annat Vollereaux eller Mandois.
 
Det finns till och med dom som tycker att man kan använda champagne för skönhetsbehandling, se här vad 
Michelle Phan tycker att man skall göra:
 
 
Michelle är känd amerikansk bloggare under namnet Ricebunny, vill du läsa mer om hemme hittar du det här
 
Jag kan väl tycka att man skall dricka champagne istället för att ta den i ansiktet men varför inte testa både och om man vill.
 
 
Att åka runt i distriktet Champagne och knacka på hos dom olika champagnehusen och fråga artigt om man kan få provsmaka deras champagne är ett trevligt heldagsnöje eller besöka nåt av dom större ställena och få gå ner i deras källargångar för att se och få lära sig mer om hur tillverkningen går till, här är lite bilder från källargångarna hos Moet & Chandon i Epernay.
 
 
 
 
 
 
 
Nåt som är säkert är iallafall att i Champagne där dricks det massor av champagne, till allt!
 
Vad tycker du om champagne?
 
Till top