Kroppsbehandlingar - Koppning

Allmänt, Kroppsbehandling / bindväv, egenvård, glaskoppar, gummikoppor, kopping, koppning, kroppsbehandling / Permalink / 0
LÖDDER vill gärna ta på sig ansvaret att ge lite kuskap om kroppsbehandlingar som kanske inte så många vet vad det är och som dessutom ofta har konstiga namn, idag börjar vi med Koppning.
 
 
 
 
Koppning är en gammal traditionell läkekonst som åter blivit aktuell. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven
 
Koppning ger ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen. Behandling med koppor är även effektivt mot celluliter. Musklerna värms upp och slappnar av och huden får mer liv och lyster.
 
 
När namn utför koppning så använder man vanligtvis gummi eller glaskoppar som med vakum sätts fast på huden och sedan förs över muskulaturen, inom vissa kulturer så jobbar så sätter man bara fast kopparna på huden och låter vakumet sköta själva jobbet.
 
Källa: Axelsons Gymnastiska Institut där också utbildning finns
 
Nästa gång tar vi upp Bindvävsmassage
Till top