Sista minuten julklapp!! Del 1

Allmänt / Permalink / 2
Tillsammans med den fantastiska fotografen, redaktören och matkreatören Michael Krantz, kan Lödder presentera några riktigt trevliga julklappar som du kan göra själv, allt för hemmaspat. Idag kommer den första!
 
Foto: Michael Krantz 
 

En stund för sig själv, skön musik och ett varmt bad med brusande badbomb. Snacka om att önska mottagaren en riktigt god jul. Möjligheterna är ju oändliga, variera med olika doftoljor och färger.


Badbomberna innehåller natriumbikarbonat och citronsyra. När natriumkarbonat och en syra kommer i kontakt med vatten reagerar blandningen och leder till att koldioxid och vatten bildas.

Brusande badbomber

2 dl bikarbonat
1 dl citronsyra
0,5 tsk eterisk olja
livsmedelsfärg


plasthandskar


Ta på plasthandskar. Blanda bikarbonat och citronsyra. Blanda doftolja och några droppar livsme- delsfärg och massera ihop med bikarbonatblandningen. Forma bollar och lägg i t.ex. en tom ägg- kartong för att torka någon dag. Packa in i cellofan och ge bort till kära vänner.


Vill man få en ännu mer löddrande effekt kan man tillsätta SLS (Sodium Lauryl Sulfat), det kan man hitta om man söker på nätet eller hos olea.se Mängden SLS ska vara 10% av vikten, så då får man helt enkelt väga alla ingredienser. 

Missa inte en närmare presentaion av Michael Krantz på hans hemsida krantz.biz

Imorgon kommer nästa julklappstips

#1 - - Tommy:

Yes jag läste det inlägget och kommer 2014 försöka inrikta mig ännu mer mot eko-varor.

Svar: Låter bra. Hoppas det är många som tänker som du
LÖDDER

#2 - - Ronja Holmström:

Så smart!

Svar: Ja visst är det
LÖDDER

Till top