Miljövänligt adventsmys

Produkter / Permalink / 1
Visste du att vi svenskar förbrukar mer än 300 miljoner värmeljus per år. Det känns som att vi har behov av att lysa upp vårt mörka land lite.
 
 
Tyvärr tillverkas många av dessa ljus av mindre miljövänliga material oftast parrafin eller palmolja.
 
Men ge inte upp det finns en lösning, om du läser på förpackningen så kan du hitta. Är ljusen av palmolja så bör du titta efter märkningen RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil, ett certifieringsverktyg för palmoljeproduktion) på förpackningen. Det är en garanti för att palmoljan inte kommer från jätteplantager vars produktion ger stora ekologiska och sociala problem. Men bäst är att välja ljus av äkta stearin, bivax eller soja.
 
Om alla svenska konsumenter skulle gå över till Svanenmärkta ljus av 100% stearin så skulle det minska våra koldioxidutsläpp lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från vägarna.
 
 
Detta och mer nyttig information hittar du på sajten http://www.ecobride.se
 
Har du tips på miljövänliga ljus för spamyset?
#1 - - Lena:

Jag köper alltid Liljeholmens ljus. Både deras kronljus och värmeljus. Jag hoppas verkligen att de är miljövänliga - i alla fall är de gjorda av 100 % stearin. Företaget har funnits i 175 år och produktionen är densamma sen start....så det känns genuint. Jag älskar den stillsamma lågan i deras ljus...den fladdrar inte som andra ljus kan göra. Kram Lena

Svar: Låter som ett bra alternativ, gammalt är ju oftast bra och visst måste ju Liljeholmens vara kungen över alla ljus
LÖDDER

Till top