Vänstra vegetariskt

Mat & Dryck / Permalink / 2
Är du köttätare eller blandkostare som man brukar säga när man äter både kätt, fisk och grönt. Om du är beredd att testa att köra en dag i veckan vegetariskt så gör du både kroppen och miljön en stor tjänst.
 
 
 
Här är några fördelar med att äta vegetariskt enligt sajten vegetariskmat.se
 
  • Vi blir piggare
  • Hyn blir klarare
  • Mindre besvär med trög mage
  • Vi slipper viktproblem
Om inte annat kan man miska på sin köttkonsumtion på grund av miljön. Köttindustrin är den absolut största boven i matens klimatpåverkan, den står nämligen för 18 % av alla växthusgaser som släpps ut i världen.
 
Allt i livet behöver ju inte vara svart eller vitt utan man kan ju fundera på om man inte kan göra små förändringar som exempelvis att äta vegetariskt en dag i veckan eller ändra sina vanor när möjligheten finns till vegetariska alternativ och kanske då också tänka ekologiskt om det är så att man vill göra sitt för en bättre miljö.
 
Framöver kommer vi här på Lödder att ge tips om hur du går tillväga för att börja vänstra med det vegetariska om  du har svårt att hitta motivationen.
#1 - - Lena:

Absolut...det här har jag tänkt på länge. Så får det bli från och med nu...passar bra att påbörja en förändring under hösten med att lägga om matvanor, hitta nya recept m.m. Idag ska jag göra en kryddig grönsaksröra på det som finns hemma...squasch, paprika, tomater, lök, vitlök m.m. och till den får det serveras pasta. Bra initiativ - och tack för det! Kram Lena

Svar: Låter jättegott, det behöver ju inte vara så komplicerat
LÖDDER

#2 - - Rebecca:

Jag är vegetarian sedan 16 år tillbaka. Det är jag så himla glad för!

Svar: Ja det har många goda effekter på både kropp och miljö.
LÖDDER

Till top