Känner du dig lycklig? Då kan du sluta läsa

Allmänt / Permalink / 0
Vill du få goda råd för att känna dig lycklig i livet här har sajten nyttigt.eu listat 10 saker som gör dig lyckligare och dessutom får du god karma på köpet. och vi kan väl inte annat än att hålla med.
 
 
 
  1. Glada och harmoniska människor är hjälpsamma och vänliga mot andra vilket frigör lyckoämnet serotonin i hjärnan. Det hjälper dock inte att vara falskt hjälpsam i syfte att framstå som bättre än andra. Nyckeln till lycka är att vara snäll även när ingen ser på…
  2. Undvik sociala jämförelser av typen ”han eller hon har mer, är snyggare, gör mer, kan mer, etc.”. Lyckliga personer jämför sig inte värst mycket med andra.
  3. Lyckligt folk kan konsten att visa uppskattning. Få saker är viktigare, har lyckoforskningen kommit fram till, än förmågan att känna och visa uppskattning. Poängen är att man ska stanna upp, tänka till och reflektera över det vi redan har i livet som ger oss ett värde. Motsatsen är den ständiga konsumtionshetsen och inställningen att allt är ”grönare på andra sidan”.
  4. Undersökningar visat att vi människor är som allra mest lyckliga när vi befinner oss i tillståndet ”flow”, det vill säga när vi är helt uppslukade av det vi gör. Det gäller dock att hitta just den aktivitet som får dig att glömma tid och rum och bara vara i nuet.
  5. Att vara optimistisk må låta som en klyscha, men betänk att många klyschor är eviga sanningar. Glaset är verkligen halvfullt, inte halvtomt.
  6. Umgås mer med andra. Våra sociala relationer är A och O när det gäller konsten att uppnå sann lycka.
  7. Ta hand om dig själv och din kropp. Om ditt fysiska tempel står på ostadiga pelare riskerar även din mentala hälsa att kollapsa. Kom i form.
  8. Lär dig att utveckla coping-strategier för när saker och ting går åt skogen. Försök att leva efter dessa två enkla deviser: 1. Man ska inte oroa sig för småsaker. 2. Allt är småsaker.
  9. Var noggrann med att verkligen stanna till och lukta på blommorna, njut av livet och dess glädjeämnen när de väl dyker upp.
  10. Lär dig konsten att förlåta, såväl dig själv som andra. Hat är den mest negativa formen av energi och en mycket effektiv motkraft till lycka.
Detta kanske blir bra att använda för kommande nyårslöften.
 
Kanske har du fler tips, kommentera gärna!
 
Till top