Hur eko är du?

Allmänt / Permalink / 0
Hur ekologisk är du egentligen? Hela världen och alla dess människor skulle må bättre av ett mer ekoligiskt och hållbart samhälle, därför tänker Lödder se om vi kan knuffa dig ett steg till i den riktiningen. Man brukar ju säga att för att en förändring skall vara bestående så skall den ske i små steg.
 
 
 
Börja med att testa dig själv här i Lödders ekostege:
 
Vem är du?
 
Noll eko: Du tycker det är meningslöst att du skall tänka ekologiskt. "Vad en människa gör kan väl ändå inte förändra?" Dessutom tycker du att det är dyrt att handla ekologiskt. Bilen anser du är till för att användas, och det gör du oavsett om du bara skall 100 meter. Du förstår inte varför man skall handla ekologiskt inom hudvård när HTH har funnits för folk i alla år och fungerar än!
 
Light eko: Du handlar och lever ekologiskt men bara under förutsättning att det inte påverkar dig i vardagslivet varken ekonomiskt eller att det gör något komplicerat. Det händer att du låter bilen stå men fråmst är det för att du tycker det är ett blligt sätt för gratis motion.
 
Medel eko: Du köper ekologiska varor oftast iallafall, men du blir lite skeptisk om det påverkar dig för mycket, framförallt ekonomiskt. Du köper ekologiskt inom en hel del områden utan att springa benen av dig. Dessutom at du en ambition att utöka det ytterligare. Du transporterar dig gärna på andra sätt än bil om det finns möjlighet och gör aktiva val inom detta område, dessutom tycker du kanske att tåg är trevligare än flyg.
 
Jätte eko: Du handlar allt inom mat, hudvård och kläder ekologiskt. Du kör elbil. Du ställer gärna till en scen inne i butiken om dom inte har ekologiskt odlad bomull i sina kläder. Går du på restaurang så är det bara på restauranger som serverar ekologisk mat. Du tackar nej till en kopp kaffe om den inte är ekologisk. 
 
Mega eko: Du bor troligen i en koja i skogen eller möjligen ett torp från 1700- talet utan varken el eller rinannde vatten. Du är självförsörjande vad det gäller mat, och du tillverkar din egen tvål av björkaska. Du tar dig fram till fot, cykel eller möjligen tåg om du skall någonstans. 
 
 
 
Dra ifrån och lägg till kanske kan du bedömma vart i vår ekostege du är. Kanske kan du om du är light eller medel satsa på att ta ett steg uppåt och göra små förändringar för att spara både miljö och hälsa. Tillhör du jätte eller mega i vår stege kan du känna att du drar ditt stå till stacken vad det gäller det ekologiska.
 
Tycker du att det känns som en ekonomiskt belastning att gå över till ett mer ekologiskt liv så tänk istället på att du kan spara pengar på att till exempel kan spara pengar på att släcka lampor eller låta bilen stå så har du gjort både plånbok och miljö en tjänst
 
 
Är du redo att ta ställning för ett mer ekologiskt samhälle inför nästa år? Tipsa gärna om goda ekologiska ideér.
 
 
 
 
Till top