Lödder i Australien

Allmänt, Tips & Råd, resor / Gör det själv, Scrub, australien, fraser island, lake mckenzie, sand, skrubb, whitsanday island / Permalink / 0
Lödder har testat en av världens bästa bodyscrub i Australien. Nämligen på Whitehaven Beach på Whitsunday Island mitt på Barriärrevet. Sanden här är den finaste i världen, helt vit och med en exceptionellt hög halt av kisel. Trots att hela området är nationalpark så fick NASA lov att köpa en kubikmeter sand från Australien för att tillverka Hubbleteleskopet. Inte illa!
 
Att skrubba kroppen med sand härifrån gör dig mjuk och len och hjälper till att ta bort döda hudceller.
 
 
Reglerna för ön är många och det råder strikt rökförbud och hundar får man inte ha med sig. Allt för att att miljön skall bevaras så intakt som möjligt och när man är där är det inte svårt att förstå. Hela miljön är som ett sagolandskap med sin kritvita sand och det är inte svårt att känna att detta är en del av paradiset.
 
 
 
Om man nu inte kommer till denna paradisö så finns det ett alternativ som inte heller är helt fel.
 
 
En bit söderut finns Fraser Island som är en världens största sandö och ligger underfär 20 mil norr om Brisbane. Öns storlek är 12 mil lång och 2,4 mil bred, och på toppen av hela härligheten finns Lake Mckenzie. En stor sjö vars enda tillskott av vatten är regnvatten vilken gör att den blir otroligt ren med sitt blå vatten och vita sand.
 
Här rekommenderas du, förutom att t ex skrubba dina fötter lena, att putsa dina silverringar och smycken då den mycket finkorniga sanden blir ett perfekt putsmedel. Sedan är ju hela ön en njutning för ögat.
 
Foto: Wikipedia
 
 
Till top